Östersunds Fallskärmsklubb

Östersunds fallskärmsklubb

Sveriges äldsta fallskärmsklubb
Fallskärmskurs

Ta egen licens

Uppvisning

Beställ uppvisning

Stödmedlem

Stötta oss

Våra sponsorer

 

om oss.

Östersunds Fallskärmsklubb är en förening som under många år bedrivit fallskärmshoppning ute på Optands Flygfält. Vi är den äldsta och därmed första civila fallskärmsklubben i Sverige, klubben bildades redan 1958. 2018 firade vi 60-års jubileum och vi börjar nu närma oss 70! Vi har utbildning för nybörjare, tandemhoppning och verksamhet för mer erfarna hoppare såsom uppvisningar, ren hobbyverksamhet och/eller träning för hoppare som tävlar på elitnivå. Våra medlemmar tävlar både nationellt och internationellt. Fallskärmshoppning är en sport som är sanktionerad av Riksidrottsförbundet och även internationellt av FAI, Fédération Aéronautique Internationale. 

Vår verksamhet bedrivs uteslutande genom ideellt arbete. En långsiktig målsättning för klubben är att den ska växa, vi vill bli fler medlemmar. Ju mer vi hoppar desto bättre för klubben i form av ekonomiska intäkter, ideella krafter och tävlingsprestationer.

Fallskärmshoppare är inte galna adrenalinjunkies som många verkar tro, vi är helt vanliga människor. Vissa är studenter, vissa jobbar, vissa letar jobb. Vissa är unga och vissa är gamla.