Hoppa tandem!

Här kan du boka tid för ditt eller din väns tandemhopp. I bokningen anger du om du har ett presentkort eller om du betalar på plats. Du kan även gå in och avboka eller boka om din tid här!.

Bokningskalender

Ta fallskärmslicens!

Har du undrat varför människor hoppar fallskärm? Det är en svår fråga att besvara, det måste upplevas. Med ett fallskärmscertifikat i handen är det bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan hitta på i luften!

Ta egen licens!

Presentkort!

Ett tandemhopp är en uppskattad present att ge bort i samband med exempelvis födelsedagar, möhippor eller svensexor. Det är också ett utmärkt sätt att prova på fallskärmshoppning för den som funderar på att gå en kurs..

Presentkort

Om du har frågor så går det bra att ringa 073-831 08 13 eller mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Kursdatum hittar du under "Kurs" i menyn! Gör en intresseanmälan (denna är inte bindande!) genom att ringa 076-115 15 88 eller mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Har du undrat varför människor hoppar fallskärm? Det är en svår fråga att besvara, det måste upplevas. Med en fallskärmslicens i handen är det bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan hitta på i luften.

Gemenskapen i klubben och i luften är unik. Certifikatet du får efter genomförd och godkänd kurs är giltigt i många andra länder förutom Sverige.

Välkommen till oss! 

Klubben är medlem i SFF, Svenska Fallskärmsförbundet som är en paraplyorganisation för alla svenska fallskärmsklubbar. Som fallskärmshoppare får Du med din SFF-licens hoppa vart Du vill i hela världen. Detta utnyttjas vid olika hoppträffar, bugi, som anordnas där man kan umgås och hoppa tillsammans med hoppare från andra klubbar. 

Vårt hoppfält och vår klubbstuga ligger vid Optands Flygfält, cirka 13 km söder om Östersund. Ta buss nummer 10 mot Brunflo och kliv av vid Optandssågen. Sedan har du en promenad på ca 15 minuter upp till fältet. Här kan du bo över och umgås med andra hoppare. Våningssängar finns men du få själv ta med sovsäck eller lakan. Vi har gemensamt kök, duschar och bastu. 

Välkommen att kontakta klubben med härlig gemenskap och ett högt säkerhetstänk!

Flygplanet

Östersunds fallskärmsklubb äger en Cessna 206, SE-IXK, som vi hoppar ur. Flygplanet tar 6 hoppare till 3000 meter på ca 25 minuter

Våra lokaler

Klubbstugan

I klubbstugan finns en lektionssal, kök med kylskåp, spis och microvågsugnar, dusch, tvättmaskin och bastu. Vill man hålla ner budgeten tar man med sig egen mat och lagar själv. Är man av lite bekväm av sig finns ”Markan” med diverse mat, läsk och godis. Markan har även lite tröjor och andra reklamartiklar. Om du tar med dig egen mat så får du själv se till att du märker allt med ditt namn.

Boende

Vi har en sovbarack med totalt ca 10 sängar som står till allas förfogande. Den som har gjort lumpen kommer att känna igen sig. Det är först till kvarn som gäller. Bokning sker genom att man på plats reserverar sängen genom att skriva upp sig på bokningslistan vid respektive säng. Det är ovanligt att det är svårt att hitta en sängplats, men under sommaren och vid bugin kan det inträffa.

Övriga utrymmen

Vi har en stor packlokal ”Kruthuset” med en stor härlig altan med utsikt över fältet och hoppningen. “Manifestet” finns inne i Kruthuset det är därifrån all hoppning styrs. Här finns hoppledare och det är här all administration sköts t ex manifestering. 

I Lilla hangaren, som sitter ihop med Kruthuser, förvaras vårt flygplan. Vi har även en liten redskapsbod bredvid Kruthuset.

Grilla

Det finns en stor gemensam utegrill som ofta används under sommaren. Grillkol fixar den som vill grilla.

Vi stöttas av 

Vill du sponsra?

Vill du stötta klubben och fallskärmssporten? Du kan få din logotyp här, länkad till din hemsida! KLICKA för mer info!

Bli Stödmedlem!

KLICKA HÄR!

Här kan du bli stödmedlem!

Tandemhopp!

KLICKA HÄR!

Här kan du köpa presentkort på tandemhopp!

Sagt och gjort i och om ÖFSK

Titta mamma, superhjältar!

Vi visar upp oss i ett köpcentrum i Östersund och en liten pojke ser fallskärmshopparna på vår TV, rycker mamma i kjolen och pekar storögt.

Historia från verkligheten

Klubben för hela familjen

Ååh... Jag som tänkte kolla på en film, så kommer pappa hem och tvingar en till klubben för att städa krutis!

Joakim Vedin, skydiver

Östersunds fallskärmsklubb

Optands flygfält 130

831 92 Östersund

Organisationsnummer 893200-4388

Bankgiro: 933-8773

SWISH: 123 449 0710

Tel: 073-831 08 13

tandem@ofsk.net

styrelsen@ofsk.net